Доставка автомобілем в Київ, Львів, Луцьк, Рівне, Житомир, Хмельницький, Тернопіль. Повна або часткова компенсація на доставку матраців по Україні.
Доставка автомобілем в Київ, Львів, Луцьк, Рівне, Житомир, Хмельницький, Тернопіль. Повна або часткова компенсація на доставку матраців по Україні.

Різниця між протипролежневими та ортопедичними матрацами.

Різниця між протипролежневими та ортопедичними матрацами.

Спершу розберемося, що таке пролежні? Пролежні – це знекровлені або омертвілі м’які тканини, які утворилися в наслідок тривалого натиску матраца чи ліжка в місцях виступу частин скелета. Пролежні зазвичай утворюються у хворих, які тривалий час перебувають у нерухомому лежачому стані. І одним з найефективніших методів лікування пролежнів є використання протипролежневого матраца, який працює за принципом періодичного перекачування повітря з одних камер в інші, що, у свою чергу, запобігає створюванню постійного натиску на одну частину тіла, а отже й виникненню самих пролежнів.

Є багато видів протипролежневих матраців, але більшість з них складається з пневматичного компресора та матраца, який виготовляють з нейлону або ж полівінхлориду і обробляють антибактеріальними речовинами. При виготовленні таких матраців використовується два типи камер – трубочки та комірки. Трубчаті протипролежневі матраци назначають людям, котрі важать більше ста кілограмів, а з комірками – для людей з меншою вагою. Крім того, ці моделі можуть бути з порами і без, тобто дихаючі або ні.

Компанія Бонато не спеціалізується на продажі протипролежневих матраців. Але наш магазин може допомогти Вам купити протипролежневий матрац. Детальніше, як купити протипролежневий матрац, читайте тут.

Тепер порівняємо їх з ортопедичними матрацами, а точніше зробимо акцент на тому, що ортопедичний матрац не передбачає постійне перебування на ньому, а отже не може запобігати пролежням. Хоча він, на відміну від звичайних матраців, сприяє циркуляції повітря, що зменшує ризики утворення шкірних ран. Якщо ж у вас немає можливості придбати протипролежневий матрац, а ви є щасливим власником ортопедичного, то ви можете його використовувати для лежачих хворих, але у тому випадку, якщо він середньої жорсткості або м’який. Проте, навіть у такій ситуації, ви зменшуєте ризик утворення пролежнів, але не запобігаєте їм.

Бажаємо, що б у вас і ваших рідних не виникало потреби у купівлі протипролежневого матраца, а ви спали на комфортному та зручному ортопедичному ложе.