Доставка автомобілем в Київ, Львів, Луцьк, Рівне, Житомир, Хмельницький, Тернопіль. Повна або часткова компенсація на доставку матраців по Україні.
Доставка автомобілем в Київ, Львів, Луцьк, Рівне, Житомир, Хмельницький, Тернопіль. Повна або часткова компенсація на доставку матраців по Україні.

Склади свій матрац

Склади свій матрац

Оскільки Приватне підприємство Бонато, завжди намагається йти на зустріч своїм клієнтам, ми хочемо залучити Вас, шановні покупці, до розробки ортопедичних матраців. Точніше ми пропонуємо Вам самостійно підібрати наповнювачі матраца та тканину, якою він буде обшитий.

Спершу Ви повинні визначитися який пружинний блок ви оберете - «Bonel» чи «Pocket String». Перший дешевший, але й пружини в ньому з’єднані між собою, отже якщо прогинається матрац в одному місці, то й уся його площина зазнає зміни. Перевагами такого пружинного блоку є те, що він досить жорсткий та витривалий. «Pocket String» в свою чергу є м’якшим, за рахунок того, що кожна пружина розміщена в карман, в наслідок чого при натисканні на одну сторону матраца, прогинається лише та частина, де ви нажимаєте матрац. Недоліком такого блоку є те, що він дорожчий ніж «Bonel», проте, для людей з великою різницею в вазі, або ж для любителів м’яких поверхонь він є єдиним варіантом. В будь-якому випадку, який й би пружинний блоки ви не обрали на нього надається гарантія 20 років. Ось коротка характеристика цих пружинних блоків:

Пружинний блок «Bonel»

Кількість пружин на метр квадратний: 115 пружинна метр квадратний

Висота: 12 см

Діаметр дроту: 2,2 мм

Діаметр спіралі (кріплять пружини між собою): 1,4 мм

Діаметр пружини: 89 мм

Виробник: Україна (власне виробництво ПП «Бонато»)

Пружинний блок «Pocket String»

Кількість пружин на метр квадратний: 250 пружин на метр квадратний.

Висота: 13 см

Діаметр дроту: 1,8 мм

Діаметр пружини: 5-6 см (залежить від розмірів матраца)

Виробник: Польща

Детальніше про ці види пружинних блоків можна прочитати в статті Пружинні ортопедичні матраци

По друге, необхідно визначитися, якої жорсткості матрац вам необхідний. На пружинному блоці «Bonel», якщо ви додасте шар кокосового волокна, то матрац буде жорстким, а в іншому випадку це буде середня жорсткість. Що ж до матраців в основі яких лежить пружинний блок «Pocket String», то вони будуть середньої жорсткості, навіть якщо ви додасте шар кокосового волокна. До речі, без цього шару матрац буде повністю м’яким, а отже про його ортопедичний ефект говорити не доведеться. Якщо ж Ви все ж хочете матрац, що б був і ортопедичним і досить м’яким, тоді додавайте кокосове волокно та латекс, при чому латекс має бути ближче до поверхні, що дозволить відчути Вам неймовірну м’якість і водночас не провалюватися в матрац.

Що стосується наповнювачів, то тут є наступні варіанти:

Кокосове волокно І

Технічні характеристики матеріалу: 1000 гр./м.кв

Висота: 10 мм

Виробник: Словенія або Польща

Кокосове волокно ІІ

Технічні характеристики матеріалу: 2000 гр./м.кв

Висота: 20 мм

Виробник: Словенія або Польща

Пінополіуретан І

Технічні характеристики матеріалу: 25-та жорсткість, 38 кг на метр кубічний

Висота: 20 мм

Виробник: Україна

Пінополіуретан ІІ

Технічні характеристики матеріалу: 25-та жорсткість, 40 кг на метр кубічний

Висота: 40 мм

Виробник: Україна

Термовойлак

Технічні характеристики матеріалу: 500 грам на метр квадратний

Висота: 5 мм

Виробник: Україна

Латекс

Технічні характеристики матеріалу: 400 грам на метр квадратний

Висота: 20 мм.

Виробник: Словенія

Єдине що тут можу підказати, так це те, що чим більше шарів у матраца, тим кращим він вважається. Для того, що б Ваш ортопедичний матрац прослужив довше, і пружини не пошкодили шари матраца, рекомендуємо на пружинний блок класти шар термовойлака. Якщо бажаєте створити ефект зима літо, то найближче до поверхні необхідно розмістити з однієї сторони – бавовну / літо, а з іншої – вовну (шерсть) / зима. Більш детальніше про наповнювачі може прочитати в статті Матраци та їх наповнення . Якщо ви все ж вирішили брати безпружинний матрац, то рекомендуємо підбирати наповнювачі так, що б його висота була не менше 13 сантиметрів. Нарешті дійшла черга до вибору чохла до Вашого ортопедичного матраца. Тут Вам пропонується три варіанти:

Тканина бязь Особливості: натуральна тканина (в основному використовується в дитячих матрацах) Виробник: Туреччина

Тканина жакард

Технічні характеристики матеріалу: щільність – 100 грам на метр квадратний, прошита синтепоном 100 грам на метр квадратний

Особливості: матрацна тканина (обшиті 80 % матраців, що реалізуються в Україні)

Виробник: Туреччина

Трикотажна тканина

Технічні характеристики матеріалу: щільність 250 грам на метр квадратний, прошита синтепоном 200 грам на метр квадратний

Особливості: якісний італійський трикотаж

Виробник: Італія

Детальніше про запропоновані матеріали Ви можете дізнатися зі статті Тканина наших ортопедичних матраців (колір та структура)

Якщо все ж у Вас виникли питання чи непорозуміння зі складанням ортопедичного матраца, то пропонуємо звернутися до нас з питаннями по і-меілу або ж по телефону.