Доставка автомобілем в Київ, Львів, Луцьк, Рівне, Житомир, Хмельницький, Тернопіль. Повна або часткова компенсація на доставку матраців по Україні.
Доставка автомобілем в Київ, Львів, Луцьк, Рівне, Житомир, Хмельницький, Тернопіль. Повна або часткова компенсація на доставку матраців по Україні.

Як правильно доглядати за матрацом

Як правильно доглядати за матрацом

Більшість людей вважають, що матрац не потребує чистки, але це твердження є хибним. Отже я пропоную вам ознайомитися з тим, як правильно доглядати за матрацом. Особливо проблемно це робити, коли в матраці чохол не знімається. Добре, якщо у вас є миючий пилосос або парова станція, і ви можете без проблем почистити ті наповнювачі матраца, які є найближче до поверхні, і з якими контактує ваше тіло. В іншому випадку ви можете почистити матрац звичайним пилососом, або вибити його, попередньо приклавши вологу матерію, але це буде лише поверхнева чистка.

Зважте, що всі ортопедичні матраци нашого виробництва, в тому числі й дитячі, робляться на замку, а отже їх можна зняти та попрати. Після зняття чохла у вас з’явиться доступ до інших наповнювачів, які з легкістю можна пропилососити. Крім домашніх умов, матрац можна почистити в спеціалізованій хімчистці, але тут можуть виникнути складнощі з його доставкою. Якщо ж ви є власником ватного матраца, то його не можна ні чистити хімічними засобами, ні прати, адже вата може збитися і тоді, без того не дуже зручний ватний матрац, стане ще гіршим. Ватні матраци краще чистити звичайним пилососом або вибивати, але гарантії, що така чиста позбавить його від кліщів, немає.

Вернемося ж знову до наших ортопедичних матраців, і розглянемо, як правильно доглядати за ними. На ринку країни можна зустріти безліч миючих засобів та очисників плям, але не всі вони можуть видалити плями, особливо специфічні. Тому ми дамо вам декілька порад, як відчистити ті, чи інші плями з матраца. Якщо на матрац потрапив віск, то його спочатку слід очистити тупим предметом, або просто здерти руками, далі зняти чохол, і при невисокій температура прогладити його праскою через папір, що промокає, в такому випадку віск має перейти на сам папір. Після цього, матрацний чохол, або його частину, можна попрати.

Якщо наматрацник замазався губною помадою, то на це місце рекомендуємо покласти промокаючий папір і поверсі нього потерти ватою, яку попередньо змочити спиртовим розчином або одеколоном. Залишки скочу, жувальної гумки або пластир легко відчищати, якщо забруднену частину матраца заморозити, наприклад поклавши на неї лід, а далі здерти тупим предметом. Потім повторіть таку ж процедуру, як з губною помадою, після того наматрацник необхідно попрати. Жирні плями найкраще видаляти за допомогою промокаючого паперу та спирту.

Плями від землі та бруду допоможе відтерти розведений у воді оцет, яким слід затерти забруднену поверхню, а потім попрати. Червоне вино можна вивести за допомогою не йодованої солі, яку слід негайно втерти в пляму, після чого цю частину матрацу потрібно попрати.

Надіємося, ваш матрац оминуть усілякі негаразди, але якщо вже станеться якась прикрість, то наші поради допоможуть її побороти.